Известие

Collapse
No announcement yet.

ДПФ-премахване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Чак на 100% няма да изчезнат,но определно ще намалеят доста.То зависи и от това дали са правени някакви интервенции относно вървежа(примерно да е засилена малко).Моята изпушва само при мноого зор и то не е чернилка ,а по скоро мъгляво такова.....аз лично го отдавам на един вид "продухване" на катализатора и ДПФа до някъде.
    Пресен пример относно горивото-с БГ нафтата ми изпушваше в пъти повече,в сравнение с тукашната нафта....тук почти не съм забелязал да ми изпушва каквито и да било пушеци,само при зверско натискане и то много рядко.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Днес им пуснах 1 регенерация, но нещо не се изпълни докрай темп. на двигателя достигна към 100 гр. възможно ли е да съм я прегрял мамка му :@
      -------------------------------
      ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
      ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

При мен ДПФ-а уж е наличен, няма следи от интервенции, но си мирише на изгоряла нафта от гърнето и е черно. Регенерации прави всяка седмица(на около 400-500км). Средно с MES ми показва, че на около 40 и няколко процента запушен.
        Въпросът ми е възможно ли е да се е разпаднал или талианците да са направили някаква мизерия? Четох, че ги пробивали, но видимо няма никакви признаци да е пипан отвън.
        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
          При мен ДПФ-а уж е наличен, няма следи от интервенции, но си мирише на изгоряла нафта от гърнето и е черно. Регенерации прави всяка седмица(на около 400-500км). Средно с MES ми показва, че на около 40 и няколко процента запушен.
          Въпросът ми е възможно ли е да се е разпаднал или талианците да са направили някаква мизерия? Четох, че ги пробивали, но видимо няма никакви признаци да е пипан отвън.
          Процентите постоянно се качват и падат, само с едно вкл.на МЕС нищо не можеш да разбереш,трябва в движение да ги следиш.Ако е тоталка би трябвало да ти светне чека за ДПФ.
          И при мен прави регенерации на 400-500км.,в зависимост от това,колко градско и извънградско карам. И моите кюнци са черни ,но не мирише на нищо, нито пък дими .
          Мисля ,че нямаш проблем.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            Процентите постоянно се качват и падат, само с едно вкл.на МЕС нищо не можеш да разбереш,трябва в движение да ги следиш.Ако е тоталка би трябвало да ти светне чека за ДПФ.
            И при мен прави регенерации на 400-500км.,в зависимост от това,колко градско и извънградско карам. И моите кюнци са черни ,но не мирише на нищо, нито пък дими .
            Мисля ,че нямаш проблем.
            Направо ме хвърли в размисли. Тъкмо се бях навил да го махам. На други коли обикновено като има дпф кюнците са чисти. Иначе чека засега не е светил. Уикенда ще направя една разходка закачена да видя какво се случва.
            Last edited by Gogata; d.m.y г., 21:00.
            Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
            ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
            ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
              Направо ме хвърли в размисли. Тъкмо се бях навил да го махам. На други коли обикновено като има дпф кюнците са чисти. Иначе чека засега не е светил. Уикенда ще направя една разходка закачена да видя какво се случва.
              Имам приятел,който има 3 бр.159-ки,2.4...обслужва ги на 100% с еднакви консумативи,на едни и същи километри са(10-15к е разликата) и на две са черни кюнците,на една са чисти и бели. Не горят масло,ДПФите са им наред...не пушат по време на каране.
              Моята не пуши грам черно,но е факт,че ми чернеят накрайниците. Не се трогвам,щом колата върви,не доливам масло и всичко е нормално,карам и това е

Comment

И при мен ДПФ-а си е наличен и работи, но аспуха е черен ..

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

Колеги, ДПФ-а регенерира ли се при каране предимно в града?-защото ми се събра доста градско към 300-400 км и се е запушил на 90% е и колата и мн мудна...ще му пускам регенерация май с MES-a..
                  -------------------------------
                  ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
                  ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
                    Колеги, ДПФ-а регенерира ли се при каране предимно в града?-защото ми се събра доста градско към 300-400 км и се е запушил на 90% е и колата и мн мудна...ще му пускам регенерация май с MES-a..
                    Регенерира се няма проблеми. При мен си я прави на 400-500 км, но трябва да го следиш и като започне регенерация да я караш над 2000 оборота (тя продължава около 10 минути).
                    Alfa Romeo 159 1.9jtdm EX

Comment

Или да не я гаси,докато не я завърши. В движение с повечко газ е по-добре, по-лесно изхвърля саждите...но ако няма възможност и на място става.

Comment

Колеги да използвам темата да попитам за проблем след премахване на ДПФ. Премахнат е физически и уш софтуерно. На таблото изписва грешка за дпф, а на компа няма грешки? Идеи?

п.с Забравих да кажа, че отначало минах около 400км без никакви проблеми и след дълъг престой без палене се появи грешката на таблото. Освен премахване на дпф са премахнати вихровите клапи, егр и е направен ремап. 159 2.4 200к.с
                        Last edited by d1lian; d.m.y г., 21:34.

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Working...
                        X